Piet Heintunnel afgeslotenDe Piet Heintunnel is afgesloten voor alle auto's. Dit gaat tot 2 december 2022 duren.
Tram 26 blijft wel door de tunnel rijden.
Op deze pagina vindt U enkele alternatieve routes voor de auto. Gezien de verwachte verkeersdrukte moet U rekening houden met vertraging.


Omleidingsroutes 1. Route via de IJtunnel
2. Route via de Zeebrugerdijk
3. Route via de Middenweg
4. Parkeren bij P+R en de tram nemen


Alle routes staan op de kaartjes.
Route 1: neem afslag S116 richting Centrum. Aan het einde van de IJ-tunnel de afslag nemen en links voorsorteren. Sla links af (Prins Hendrikkade) en bij de 2e brug rechts de Kattenburgergracht op. Bij de kruising met de Czaar Peterstraat gaat U linksaf.
Route 2: buiten de spits is deze route waarschijnlijk wel te doen. Op de IJburglaan slaat U vlak voor de Piet Heintunnel linksaf. U rijdt nu over de Amsterdamse brug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Bij de stoplichten na de brug slaat U rechtsaf de Zeeburgerdijk op. Bij de Panamalaan gaat U rechts en over de 2e brug links de Cruquiuskade op. Bij het verkeerslicht rechtsaf de Czaar Peterstraat in.
Route 3: Neem afslag 13 Watergraafsmeer. Volg de borden Centrum. U rijdt de Middenweg af, daarna de Linnaeusstraat en bij de rotonde gaat U rechts de Mauritskade op. Bij het verkeerslicht links, Zeeburgerstraat, volgende verkeerslicht rechts en daarna rechtdoor de Czaar Peterstraat in.
Als het erg druk is op de Middenweg is er een alternatieve route via de Kruislaan en Carolina MacGillevrylaan (zie stippellijn op de kaart).
Route 4:Op het Zeeburgereiland zijn 2 P+R parkeerplaatsen. Daar kunt U parkeren en tram 26 nemen tot halte Rietlandpark. Vandaar is het nog 3 minuten lopen. Uitleg over dit parkeren bij Routeinformatie.


Routes
Route alternatieven

Routes
Route 1

Routes
Route 2

Routes
Route 3